Digitalt

kaffekopp och mobiltelefon

Ta del av Tumba bruksmuseums spännande historier, guidade visningar, lär dig göra eget papper, oavsett var du befinner dig.

Besök museet digitalt!

Kaffepausvisning med olika teman

Datum och tid: torsdagar kl. 11-11.30

Vi ses för en digital specialvisning med tema som ändras varje vecka. Mejla din intresseanmälan till info@tumbabruksmuseum.se för att få en inbjudan.
Kostnadsfritt. Passar vuxna. Visningen tar ca 30 min.

Papperets väg till Sverige

Datum och tid: torsdag 28 januari kl. 18.30-19.30
Pris: kostnadsfri genom samarbete med Tyresö kommun

Följ med på papperets resa till Sverige och ett särskilt stopp vid Uddby pappersbruk på Tyresö. Föreläsningen tar en timma inklusive frågestund.

Digital kurs: Gör ditt eget papper

Datum och tid: Start tisdagar start 9 mars, 4 tillfällen, kl. 14.30-16.30

Varje kurstillfälle startar med en gemensam teorigenomgång där kursledaren även kommer att visa några moment i tillverkningen. Därefter arbetar varje deltagare separat men kursledaren finns tillgänglig för frågor, tips och råd. I slutet återsamlas gruppen för en avslutande diskussion.
Kursens mål är att deltagarna ska ha en djupare förståelse för papper som material, själva kunna tillverka pappersmassa, forma ark och efterbearbeta papperna. Vi går även igenom moment som växter i papper, dubbla ark och egna vattenmärken. I kursavgiften ingår 3 liter bomullsmassa till alla att använda som komplement till den egentillverkade under kursens gång. Pappersform finns att köpa i vår butik för den som inte har redan. Annan utrustning så som baljor och dukar införskaffas innan kursstart enligt lista.

Pris

1000 kr inklusive utskick av 3 liter pappersmassa

Anmälan till info@tumbabruksmuseum.se

Anmäl dig till:

info@tumbabruksmuseum.se så skickar vi länk till föreläsningen.

Följ oss i sociala medier