Gruppbokning

Visningar för bokade grupper

När visning eller aktivitet pågår hålls den lokalen tillfälligt stängd för allmänna besökare för att minska risken för trängsel. Visningarna kan bokas inne i museet, utomhus på bruksmuseet och i digitalt format via Teams eller Zoom.

Gruppen väljer mellan tre teman:

 • Svenska sedelhistorien och handpapperstillverkningen

  En visning av våra sedlars historia från den äldsta banksedeln till nutida sedelserie samt visning av papperstillverkningen för hand så som sedelpapper tillverkades på bruket fram till 1955.
  På plats i museet tar visningen ca 60 min. Digitalt ca 40 min. Max antal deltagare är 25 personer. Två grupper kan gå parallellt.
 • Livet och arbetet på bruket samt handpapperstillverkningen

  En visning om hur det varit att bo och arbeta på Riksbankens sedelpappersbruk samt visning av handpapperstillverkningen.
  På plats i museet tar visningen ca 60 min. Digitalt ca 40 min. Max antal deltagare är 25 personer. Två grupper kan gå parallellt.
 • Papperets historia och egen tillverkning av papper för hand

  En visning om papper som material och om tillverkningsprocessens olika moment. Under visningen ges tillfälle för deltagarna att själva prova på att tillverka ett ark som sedan skickas hem när det har torkat. På plats i museet tar visningen ca 60 min. Denna visning finns inte i digital form. Max antal deltagare är 15 personer. Endast en grupp per starttid.

Prislista visningar 2022

Vardag dagtid (start senast kl. 16)
1400 kr

Vardag kväll (start efter kl. 16)
1900 kr

Helg (röd dag) dagtid (start innan kl. 15)
1900 kr

Helg (röd dag) kväll (start efter kl. 15)
2500 kr

Brukscaféet

Förboka gärna gruppens mat i Brukscaféet i samband med att ni bokar er visning. För grupper erbjuder vi till exempel varm lunch, fika med kaffe och smörgås/kaka, julbord eller afternoon tea. Vi ser till att ni får ett upplägg som passar er.

För mer information om Brukscaféet

Kontakt och bokning

Hör gärna av er om ni har frågor eller funderingar:
08-5195 5346 eller info@tumbabruksmuseum.se