Barn och familj

Gör ert eget papper, besök den gamla skolsalen och kika in i den gamla brandstationen.

Det vackra bruksområdet har stora gräsmattor och ytor att röra sig på för dig som kommer tillsammans med barn. Om vädret tillåter finns det gott om plats för picknick och lek.

Gör ditt eget papper
Varje dag finns det möjlighet att prova på att göra eget papper (passar barn från 5 år). Anmäl intresse i entrén/butiken när ni kommer. Kostnad 50kr/person och det färdiga papperet skickas till er när det torkat.

Besök våra utställningar
I utställningarna kan ni tillsammans titta på hur våra svenska sedlar sett ut i olika tider och ni kan lära mer om hur det var att leva, arbeta och gå i skola på pappersbruket. Här finns också en gammal brandstation med bland annat en brandbil som det går att provsitta i.

Aktiviteter
Under skolloven har vi alltid speciella aktiviteter för barn och utökade öppettider.

Barnkalas
Vi ordnar barnkalas med pyssel som tema. Rekommenderad ålder är fr 6 år, men vår erfarenhet är att pysselkalaset allra bäst passar 8-11 år.

I kalaset ingår att vi tillverkar eget handgjort papper och pysslar i olika sorters papperskvaliteter, kalasfika med glass- eller pannkakstårta samt saft vid fint dukat bord som är festligt dekorerat och för den som vill välja till finns fiskdamm och/eller varmkorv. Kostnaden är från 185kr/barn.