Besök museet digitalt!

kaffekopp och mobiltelefon

Ta del av Tumba bruksmuseums spännande historier, guidade visningar, lär dig göra eget papper, oavsett var du befinner dig.

Digital kaffepausvisning för seniorer

När: varje torsdag, kl 11.00. Visningen pågår cirka 20 minuter.
Pris:
kostnadsfritt

Vi gör nedslag i Tumba bruks historia. Hur var det att leva och arbeta på Sveriges sedelpappersbruk? Det du behöver för att delta är en mobil, surfplatta eller dator.

Anmäl dig till kaffepausvisning

För att delta mejlar du oss på info@tumbabruksmuseum.se

Digitala visningar skola, SFI och äldreboenden

Vi erbjuder även digitala visningar av museet för skolklasser, SFI-grupper eller äldreboenden. Hör av dig till oss på info@tumbabruksmuseum.se så berättar vi mer.

Digital kurs: Gör ditt eget papper (fem kurstillfällen)

När: varje måndag 7 september-5 oktober, kl 14.30-17.15
Var: Kursen hålls som ett Microsoft Teams möte. En möteslänk skickas ut till deltagarna och genom att klicka på den ansluter man med videolänk till kursen
Pris: 1000 kr

Varje kurstillfälle startar med en gemensam teorigenomgång där kursledaren även kommer att visa några moment i tillverkningen. Därefter arbetar varje deltagare separat men kursledaren finns tillgänglig för frågor, tips och råd. I slutet återsamlas gruppen för en avslutande diskussion. Kursens mål är att deltagarna ska ha en djupare förståelse för papper som material, själva kunna tillverka pappersmassa, forma ark och efterbearbetning. Vi går även igenom moment som växter i papper, egna vattenmärken och skickar ut bomullsmassa till alla att använda under kursens gång.

Kursen är ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan och Tumba Bruksmuseum.

Anmäl dig via Studieförbundet Vuxenskolan

Visning på egen hand!

Lyssna och bli guidade hemifrån på Tumba bruk genom att ladda ner appen A guided tour. Här kan du kostnadsfritt lyssna på våra basutställningar och Jubileumsutställningar. Du hittar ljudspåren genom att kostnadsfritt ladda ned appen ”A guided tour” (Avantime productions) i Google play eller Appstore.

Korta nedslag på Instagram stories

När: torsdag, fredag, lördag och söndag
Pris: kostnadsfritt

I korta filmer visar vi någon del av brukets historia eller delar från vår tillverkning av papper för hand, följ oss på Instagram Stories för att ta reda på mer.

Följ oss i sociala medier