Besök museet digitalt!

kaffekopp och mobiltelefon

Ta del av Tumba bruksmuseums spännande historier, guidade visningar, lär dig göra eget papper, oavsett var du befinner dig.

Digitalt utbud

Kaffepausvisning för seniorer

När:  torsdagar kl. 11-11.40
Pris: kostnadsfritt
Passar: seniorer

Vi ses för en digital specialvisning med tema som ändras varje vecka. Det du behöver för att delta är en mobil, surfplatta eller dator samt appen Microsoft Teams.

Anmäl dig till kaffepausvisning

För att delta mejlar du oss på info@tumbabruksmuseum.se

Livevisning på Instagram: Handpapperstillverkningen

Vi sänder live på Instagram direkt från pappersverkstan. Var med när vi visar tillverkningen av papper för hand och berättar om det gamla hantverket och om tillverkningen av sedelpapper på Tumba bruk.

Online: Gör ditt eget papper (fem kurstillfällen)

När: varje måndag (7,14,21,28 september och 5 oktober) kl. 14.30-17.00
Var: Kursen hålls som ett Microsoft Teams möte. En möteslänk skickas ut till deltagarna och genom att klicka på den ansluter man med videolänk till kursen
Passar: passar både nybörjare och fortsättning
Pris: 1000 kr

Varje kurstillfälle startar med en gemensam teorigenomgång där kursledaren även kommer att visa några moment i tillverkningen. Därefter arbetar varje deltagare separat men kursledaren finns tillgänglig för frågor, tips och råd. I slutet återsamlas gruppen för en avslutande diskussion. Kursens mål är att deltagarna ska ha en djupare förståelse för papper som material, själva kunna tillverka pappersmassa, forma ark och efterbearbetning. Vi går även igenom moment som växter i papper, egna vattenmärken och skickar ut bomullsmassa till alla att använda under kursens gång.

Kursen är ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan och Tumba Bruksmuseum.

Anmäl dig via Studieförbundet Vuxenskolan

Följ oss i sociala medier