Barnkalas

Barn som leker med pyntade masker vid ett bord dukat med godsaker.

Barnkalas på Tumba bruksmuseum.

Fira ditt barns födelsedag i en miljö utöver det vanliga. Vi ordnar mysigt barnkalas med papperspyssel och gott kalasfika.

Vad ingår i kalaset?

Barnen får börja kalaset med att pyssla och testa på att tillverka eget papper. Pysselstunden leds av museets kalasvärd, men minst en och upp till tre föräldrar får gärna stanna kvar också.

I pysslet blandas papperspyssel med egen papperstillverkning. De färdiga pappersarken skickas till deltagarna när det har torkat och blir ett roligt minne av kalaset.

Efter pysselstunden är det dags för kalasfika med smakis, bulle och glass. Vi dekorerar rummet i förväg med serpentiner och girlanger. Kalasvärden serverar och ser till att födelsedagsbarnet uppmärksammas med sång. Alla barn får med sig en påse med något gott att ta med sig hem.

Bord dukat med varmkorv, pannkakor, glass och läsk.

Barnkalas med dukat bord på Tumba bruksmuseum.

Pris kalas

Priset för ett kalas hos oss är 2750 kr. Då kan upp till 12 barn delta inklusive födelsedagsbarnet själv. I priset ingår pyssel, smakis, bulle, glass och godispåse. De vuxna får kaffe och bulle. Specialkost meddelas senast en vecka innan.

Varmkorv (2 stycken per barn) eller våffla med bärkompott och grädde (3 stycken per barn) kan beställas till för 45 kronor per deltagare.

Barn pysslar med masker

Barn pysslar på Tumba bruksmuseum.

Hur gamla kan barnen vara?

Rekommenderad ålder är från 6 år, men vår erfarenhet är att pysselkalaset lämpar sig bäst för åldrarna mellan 8-11 år. Vi anpassar så klart pysslet efter barnens ålder.

Hur länge pågår kalaset?

Kalaset håller på i ungefär två timmar.

Hur många kan jag bjuda?

Max 12 barn till kalaset (inklusive födelsedagsbarnet). Minst en vuxen och max tre vuxna är välkomna till kalaset som hjälp och stöd för barnen. Övriga föräldrar/vuxna hämtar och lämnar sina barn i museets entré.

Boka kalas

Vi tar emot kalas efter bokning. Inga fasta tider finns. Ring 08-5195 5346 eller mejla info@tumbabruksmuseum.se för att få veta lediga tider de dagar ni har tänkt er.

Barn klipper och pysslar med masker

Barn pysslar och tillverkar masker på Tumba bruksmuseum.